Blog

05/10/2022

An'da

Yarattıklarımız tarafından parçalanmak bizi büyük mü kılar? Geleceği ve özümüzde yatanı öngörememek değil midir bu? Oysa dönsek içe farketsek değişmez mi?

Devamını Oku

17/03/2021

SEVGİNİN SORUMLULUĞU

Gezegenler bir doğum haritasında çok farklı, en ufak bir eşyadan kişinin psikolojik fonksiyonuna kadar, çok çeşitli şeyleri simgelerler. İlkeleri olumlu ve yapıcı biçimde veya olumsuz ve yıkıcı biçimde deneyimlenebilir. Önemli olan onları tanımak ve simgeledikleri enerjileri olumlu kullanıp yönlendirmektir. İçsel karşılıklarını bulamamamız, dış dünyada onlarla sınanmamız anlamına gelir.

Devamını Oku

19/03/2021

AH BİR ZENGİN OLSAM

Önceki yazımızda bahsettiğimiz Venüs gezegeninin, bir de genişleme, yayılma, iyimserlik, adalet, inanç, din, ilkeler, hukuk, fırsat, başarı, refah, cömertlik ve gölge yanıyla savurganlık, abartma, ziyankârlık kelimeleriyle hatırlayabileceğimiz “şans ve bereket gezegeni” olarak bilinen Jüpiter gezegeniyle ilişkisini inceleyelim!

Devamını Oku

21/03/2021

PAZAR- GÜNEŞ GÜNÜ

“Kahraman, baba, kral” arşetipleri ve “ego, irade, istek, canlılık, yaşam gücü, otorite, organizasyon, yaratıcılık, gurur, varoluş, bilinçli yönümüz” anahtar kelimeleriyle hatırlayabileceğimiz Güneş gezegeninden (*) Erzurumlu İbrahim Hakkı Marifetnâme eserinde  “Cennet’ün- Naim” (Bolluk ve Bahtiyarlık Makamı) olarak bahsetmiştir ve burası “Bilgeler ve Salih Kişiler” katına karşılık gelir. Bu kişiler, salih (doğru, düzgün) işler yapan, hamiyetli (**), benlik bilincine ulaşmış (kendini bilen) ve Rabbi (***) ile yüzleşmiş güvenilir kişilerdir.

Devamını Oku

BURÇLARIN MATEMATİĞİ

Burçların matematiğini anlamak için onların ilgili oldukları elementin, niteliğin ve kutbun ne anlama geldiğini anlamamız gerekir. Şimdi bunlara bir göz atalım:

Devamını Oku

09/03/2021

RÜZGÂRLAR VE ELEMENTLER

En uzun gece, en kısa gündüzün yaşandığı ve sonrasında gündüzlerin uzayıp gecelerin kısaldığı kış gündönümü doğası taşıyan Toprak elementi, sakallı, kısa kiton(*) giymiş, bir hortum içinde, ağzından şiddetle rüzgâr üfüren, kanatlı ve yaşlı bir adam olarak tasvir edilen Yunan Tanrısı Boreas’ın Kuzeyden getirdiği soğuk rüzgârlarla ilişkilendirilir. Bu rüzgâr batı dillerinde ‘’Bora’’, Türkçede ‘’Poyraz’’ olarak bilinir. Boreas, genellikle şiddet eylemleri içinde yer alır, hortumlar kasırgalarla yaptığı yıkımlar ve kaçırılmalar onun işidir.

Devamını Oku