AİLE DİZİMİ

  • 18/12/2018

Yaşamda gösterdiğimiz davranışlar, zihnimizdeki kalıplar ve sahip olduğumuz duygular içine doğduğumuz sisteme ait olan bir işleyişin uzantısıdır. Yolculuğa bu kalıplar ile başlar ve bu işleyişin açığa çıkışına hizmet ederiz.
Kötü ya da olumsuz olarak tanımlanan bir davranış bile kişinin köklerine ya da dahil olduğu sisteme karşı derinden  işleyen bağlılık ve aidiyet duygusu ile gerçekleştirilmiştir. Kısmen de köklerde dönüştürülemediği için olayı tekrar yansıtma gerçekleşir.

Aile sergisi çalışmasında kişinin içinden geldiği sisteme ait olan   işleyiş gözlemlenir ve konuya ait olan sözleşme veya bağlar farkedilir.

 

Yaşadığı sorunun veya hastalığın , geçmişte aile bireylerinden birinin oluşturduğu blokaj sebebiyle kendisinde yansıma olarak yüzeye çıktığını bilmek kişide farklı bir bakış açısı geliştirir. Kişi böylelikle aile bireyinin işini tamamlamasına aracılık etmiş olur  ve oradaki bilginin açığa çıkışına hizmet eder.
 

Bu çalışma ile bireyin hayatında birden çok defa yaşanmış sorunlar , ilişkilerdeki tıkanıklığın aşılamayışı , ruhsal ve fiziksel sağlık ile ilgili sıkıntılar , para ve yaşam ile ilgili döngüde ters giden ve düzenlenemeyen konulara bakılmaktadır.

Bireyler bu çalışma ile aile  köklerine ait bilmedikleri bir işleyişi öğrenebilir, bildikleri yada unutulmuş bir çok kalıp yada yargıyı  kendi yaşam formunda nasıl yaşattığının farkına varabilir.

 

 

Diğer Yazılar